Történelmi siker: a Sepsi OSK ott lesz a legjobb hat között a focibajnokság rájátszásában

Medgyesi segítséggel jutottak a felsőházba.
Hirdetés
Furcsán alakulnak néha a dolgok a fociban: a múlt héten a székelyföldi csapat szertefoszlatta a Gaz Metan reményeit, most pedig éppen a medgyesi csapat eredményének köszönhetően vált biztossá, hogy a Sepsi a legjobb hat között szerepelhet a román focibajnokság rájátszásában. Történetében először.
 
A háromszékiek sorsa pénteken saját kezükben volt, de Birahima Tandia mellélőtte a 11-est a Viitorul ellen, így csak 0-0 lett a meccs vége. A FC Botoșani így megkapta az esélyt, hogy megelőzze a Sepsit az alapszakasz utolsó fordulója előtt, de a 2019-ben eddig minden meccsét megnyerő bukovinai csapat erejéből hazai pályán csak 1-1-re futotta a Gaz Metan ellen, így az OSK számára már nem lesz tétje a jövő hétvégi kolozsvári látogatásnak. Annál inkább a szerda esti kupameccsnek, szintén a CFR ellen, de hazai pályán…
 
A 37 pontos Sepsi ugyan csak eggyel előzi meg a FC Botoșani-t és kettővel a Viitorult, ám ez a két csapat az utolsó fordulóban éppen egymás ellen játszik, így legfeljebb csak egyik kerülhet a jelenleg ötödik OSK elé.
 
A Liga 1 négy éve érvényes versenyrendszere szerint az alapszakasz első hat helyezettje újabb oda-vissza kört játszik egymás ellen a bajnoki címért és az európai kupahelyekért, de a rájátszás előtt minden csapat esetében megfelezik az addig elért pontszámot (páratlan szám esetén felfelé kerekítenek). Ugyanígy történik a kiesés elkerüléséért harcoló 7-14. helyezettek esetében is, de az erdélyi focirajongók közül az alsóház küzdelmei idén csupán a Szeben megyeieket fogják érdekelni. 

Hirdetés