Gondolta volna? Dragneának eszébe sem jutott megjelenni a legfelsőbb bíróságon

Miután közel féléve tologatják az ügyét.
Hirdetés

Ügyvédjét küldte maga helyett, személyesen nem jelent meg hétfőn a legfelsőbb bíróságon Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, így újabb tárgyalási időpontot kellett kitűzni a büntetőperében. A három és fél év letöltendő börtönre ítélt PSD-vezér ügyében március 18-án tartják az újabb tárgyalási fordulót.

A hétfői tárgyaláson a gyanúsítottak zöme fenntartotta korábbi tanúvallomását, míg Dragnea ügyvédje közölte: védence újabb vallomással készül, de csak a későbbiekben, a per vége fele örvendezteti meg ezzel a hallgatóságot. Ellenben azt kérte, hogy több tanút is hallgassanak ki újra az ügyében. A Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) szintén a vádlottak újbóli kihallgatását kérte.

Liviu Dragneát három és fél év letöltendő szabadságvesztésre ítélte a legfelső bíróság a fiktív alkalmazások ügyében, hivatali visszaélésre való felbujtás miatt. Az ítélet ellen ő is és a DNA is fellebbezett. A per még tavaly szeptemberben fellebbviteli szakaszba került, de a legfelsőbb bíróság öttagú bírói tanácsai körüli viták miatt közel félévig húzták-halasztották.

Hirdetés