Ilyen még nem volt: belföldi zarándokvonattal is özönlenének a hívek Csíksomlyóra, a pápához

Különvonatot indítanának Nagyvárad–Csíkszereda útvonalon.
Hirdetés

Nagyváradról is indítanának zarándokvonatot Ferenc pápa csíksomlyói látogatására – tudatta körlevelében Böcskei László megyéspüspök. A csíksomlyói búcsúra évek óta indul zarándokvonat Budapestről, arra azonban, hogy belföldről is különvonat induljon, még nem volt példa.

Böcskei László körlevelében a pápalátogatás rendkívüliségére hívta fel a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye híveinek figyelmét, arra buzdítva őket, hogy lehetőségeik szerint vegyenek részt a hagyományos búcsú előtt egy héttel esedékes pápai szentmisén.

A püspök levelében a székelyföldi szervezőcsapatra háruló nem mindennapi feladatokra is kitér, rámutatva, az utazás megszervezésével is segíthetik ennek munkáját. Szerinte ezt a célt szolgálja az általa kérvényezett különvonat is, bár arról is tudomása van, hogy az egyházmegye több plébániája már betervezte a buszos utazást Csíksomlyóra.

„Anélkül, hogy az eddigi terveket áthúzzuk, továbbra is hangsúlyozom, hogy külön vonat indítását kérelmeztem az illetékes szervektől Nagyvárad-Élesd-Csíkszereda útvonalon. Az ezzel kapcsolatos részletekkel idejében jelentkezünk, és biztatjuk híveinket, válasszák ezt az utazási módot, mert ezzel is könnyíthetünk a szervezők munkáján” – írta a püspök.

Ferenc pápa június elsejei csíksomlyói látogatására Magyarországról is több zarándokvonat indul, a MÁV-Start Zrt. és a Misszió Tours utazási iroda május 31-én három városból, Budapestről, Szombathelyről és Miskolcról indít szerelvényeket Csíksomlyóra, melyeket Püspökladányban összekapcsolnak. A 17 kocsiból álló zarándokvonat már délután, a pápai szentmise után visszaindul Magyarországra.

Hirdetés