Kirúgtak két ügyészt a nagyváradi DNA-tól

Azokat, akik egy évvel ezelőtt arról csevegtek egy gyűlésen, hogyan szorongassák meg a bírókat.
Hirdetés

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) nagyváradi kirendeltségén dolgozó két ügyész, Ciprian Man és Marius Ardelean menesztéséről döntött szerdán a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) – írja értesülésre hivatkozva az Agerpres állami hírügynökség.

A menesztés bő három hétbe tellett, igaz, hogy a DNA-t jelenleg is csak ügyvivő főügyész vezeti, Călin Nistor, ő javasolta a két váradi ügyész kirúgását. Ezzel tulajdonképpen elismerte annak a hangfelvételnek a valódiságát, amelyet január elején hozott nyilvánosságra Răzvan Doseanu ügyvéd, és amelyen az hallható, hogy a váradi DNA egy évvel korábbi gyűlésén az ügyészek arról tárgyalnak, hogyan félemlítsék meg akár büntetőeljárással is azokat a bírókat a váradi táblabíróságon, akik nem az ügyészeknek kedvező ítéleteket hoznak.

Călin Nistor január 10-én rendelt el vizsgálatot a DNA nagyváradi ügyosztályánál, hogy ellenőrizze az ügyészek munkáját azokban az ügyekben, amelyek beazonosíthatók a hangfelvételen. Az ügyben az Igazságügyi Felügyelet is vizsgálódni kezdett.

Hirdetés