Borítékban kapja a fizetését a miniszterelnök gazdasági tanácsadója

Ezt maga az egyébként korrupciós ügyekben is érintett Darius Vâlcov mondta el.
Hirdetés

A régi szép időket idéző módon, borítékban kapja a fizetését Darius Vâlcov, Viorica Dăncilă miniszterelnök gazdasági ügyekben illetékes tanácsadója, mivel nem akar bankszámlát nyitni.

Ezt ő maga közölte vasárnap este az Antena 3 hírtelevízióban.

Állítása szerint nem hogy bankkártyája nincs, de még bankszámlája sem, és ragaszkodik ahhoz, hogy borítékban kapja meg a fizetését. Merthogy ez még lehetséges. Legalábbis neki.

Mint elmondta, azért ódzkodik a saját bankszámlától, mert sok olyan ismerőse van, akinek a bankszámlán elhelyezett pénze elolvadt a különböző illetékek és kezelési költségek miatt.

„Ötszáz eurójuk volt, aztán tíz év után semmi, mivel az egész összeget felfalták a kezelési költségek” – ecsetelte a szomorú helyzetet  Vâlcov.

Hirdetés

Persze ettől még ki tudja használni az internetes foglalási lehetőségeket, ha külföldre akar utazni: egyszerűen a barátnője kártyáját használja.

Amúgy  Vâlcov korábban pénzügyminiszterként is tevékenykedett, és a korrupcióellenes ügyészség is kivetette rá a hálóját, a gyanú szerint ugyanis egy időben nem a miniszterelnöki hivatalban, borítékban, hanem egy temetőben, műanyag zacskóban kapta meg a pénzét(persze nem fizetésként, hanem kenőpénzként), értékes festményeit pedig úgy akarta eltitkolni, hogy befalazta őket.

Hirdetés