Dăncilă: dehogy égettük magunkat, nagyon is profik voltak a román miniszterek Brüsszelben

Úgy tűnik, a miniszterelnök egy másik filmet látott.
Hirdetés

Borzasztóan zsenáns héten van túl a Dăncilă-kabinet, miután a miniszterek európai parlamenti meghallgatása enyhén szólva kínosra sikeredett, az ország miniszterelnöke azonban igyekezett megvédeni csipet-csapatát a kormány pénteki ülésén.

A bakizásban élen járó Viorica Dăncilă szerint a román kormány képviselői derekasan helytálltak Brüsszelben, mi több, egyenesen profik voltak és nem egyáltalán nem érti, hogy egyesek miért bírálják őt és a minisztereit. „Ismét bebizonyítottuk, hogy profi csapattal rendelkezünk, amely pontosan tudja, hogy mi a dolga az EU-elnökség ideje alatt. Ennek ellenére egy lejárató kampány kellős közepén találtuk magunkat. Felháborító, hogy egyes román ellenzéki politikusok a saját hazájukat próbálják lejáratni mindenféle álhírekkel” – fakadt ki a kormányfő.

Profizmus ide vagy oda, Viorica Dăncilă szerdai, brüsszeli felszólalásán azt tudta mondani, hogy Románia „hozzájárul a negacionalizmus (sic!) és a holokauszt elleni harc támogatásához”, egy másik rendezvényen pedig világossá tette, továbbra is prioritás marad a NATO „elbátortalanítása”. 

A kormány többi tagja sem szerepelt valami fényesen a brüsszeli bizottsági meghallgatásokon, Petre Daea mezőgazdasági miniszter például ahelyett, hogy az EP-képviselők kérdéseire válaszolt volna, úszkáló kormoránokról és a természet könnyeiről beszélt. Kínos helyzetbe került Marius Budăi munkaügyi miniszter is, aki a beszéde közben egész egyszerűen összekeverte a felolvasandó oldalakat. Íme: 

Hirdetés