a dologgal baj van
gycsaba
2019. január 23. szerda, 20:06
Daea és Teodorovici nagyot ment az európai parlamenti meghallgatáson. Hogy mást ne mondjunk.
A megkapálhatatlan metaforák őstermelője, Petre Daea mezőgazdasági miniszter nemzetközi porondon is bebizonyította, csak úgy tud agráriummal kapcsolatos témákban megnyilvánulni, hogy megremegnek belé a virágok és füvek. Überelhetetlen stílusát szerdán Brüsszelben is megvillantotta, az Európai Parlament halászati bizottságának az ülésén.
 
A meghallgatáson hősünktől hiába érdeklődtek az uniós halászati gazdálkodás jövőjéről, a hatályos egyezmények sorsáról, vagy arról, hogy a Brexit miként befolyásolja majd az uniós halgazdálkodást. Az EP-képviselők érdemi válaszok helyett meghallgathatták Daea beszédét, aki többek közt elmondta, a bizottsági tagok nagyon szerencsések, hogy körükben tudhatják őt.
„Értem én a Brexit viharát, de a horgászokat fenyegető vihart is” – fogalmazott egy adott ponton Románia agrárminisztere, aki miután arról is tartott egy kiselőadást, hogy Romániában úgy elszaporodtak a kormoránok, hogy úszómedencékben fürdőznek, megjegyezte: „a víz a természet könnye”… 
 

„Kifogástalanul” képviselte az országot kedden Eugen Orlando Teodorovici is, akinek az EP gazdasági bizottsága előtt kellett volna bemutatnia a román EU-elnökség prioritásait. A helyszínen lévő román újságírók szerint a pénzügyminiszter beszéde egy közhelytűzijáték volt, érdemleges válaszokkal Teodorovici sem tudott előrukkolni.

Egyébként szerdán Viorica Dăncila kormányfőnek sem volt túl jó napja, erről itt írtunk bővebben.  

comments powered by Disqus
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
Több magyar tannyelvű tanintézetet is érint a szigorítás.
A nagybozintai volt aranybánya után maradt ülepítő tó és meddőhányó még mindig ontja magából a mérgező anyagokat, a problémával két évtizede nem foglalkozik senki.
Bár Románia nem szavazta meg, így is sikerült a többség szavazatát elnyerni az Európai Unió Tanácsában.
A párt szerint „bomlasztó tevékenységet” folytatott Székelyudvarhely polgármestere.
Nos, a szerző szerint nagyon úgy tűnik, hogy nem. Ezért elsősorban Románia a hibás, na de persze, hogy mindjárt ott lohol mögötte az ellenséges Magyarország.
A taláros testület az államfőnek és a kormánynak is (részben) igazat adott a vitában, szóval nesze semmi.
A caracali áldozat megmentését megkönnyítette volna, ha működnek az európai támogatással beszerzett, segélyhívásokat fogadó eszközök.
Az mondjuk érthetetlen, miért kellett másfél évet várni a döntésre.
Mert azok a francos kisebbségek állandóan elnyomják őket a saját szent földjükön. Mint anno, a grófok.
Miért sajnálják ki a mogyorót a csokiból, ha az román piacra kerül? Hány termék alkalmaz kettős mércét Nyugat és Kelet között?
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.