Így megy ez mifelénk: 600 millió euróba kerül 28 kilométernyi vasútvonal felújítása

A Brassó–Segesvár szakasz egy részét korszerűsítik ebből a brutális összegből.
Hirdetés
Az autópálya-építés óta tudjuk, hogy a Romániában minden egyes méternyi infrastruktúra-fejlesztés  hajmeresztő összegekbe kerül, de még mindig meg tudunk lepődni. A Román Vasúttársaság (CFR) szerdán jelentette be, hogy felújítja a 4-es számú páneurópai vasúti korridor egyik leglassúbb részének számító, a Brassót és Segesvárral összekötő szakasz egy részét.
 
Egészen pontosan 28 kilométert, Apáca és Kaca települések között.
 
A pályázati kiírást egy török konzorcium nyerte meg – ők kértek a legtöbbet a munkálatokért, a CFR mégis őket választotta ki –, s az indoklás szerint a felújításra azért kell majd 600 millió eurót elkölteni, mert az új nyomvonal eltér a régitől, emiatt három új alagutat kell majd építeni.
 
Homoród közelében egy 5 kilométeres, Szederjesnél 700 méteres, Ürmös mellett medig 6,9 kilométeres járatot alakítanak ki, így az új szakasz elkerüli Ágostonfalvát és Kőhalmot.
 
 
A munkálatok négy kerek évig fognak tartani a tervek szerint. Az új szakaszon a személyszállító vonatok 160, a tehervonatok 120 kilométeres óránkénti sebességgel haladhatnak majd. A projektet 82 százalék arányban uniós pénzből támogatják, a román állam 18 százalékkal járul hozzá a kivitelezéshez. 

 

Hirdetés