Bekapcsolták a bullshit-generátort a román miniszterek Brüsszelben

Daea és Teodorovici nagyot ment az európai parlamenti meghallgatáson. Hogy mást ne mondjunk.
Hirdetés
A megkapálhatatlan metaforák őstermelője, Petre Daea mezőgazdasági miniszter nemzetközi porondon is bebizonyította, csak úgy tud agráriummal kapcsolatos témákban megnyilvánulni, hogy megremegnek belé a virágok és füvek. Überelhetetlen stílusát szerdán Brüsszelben is megvillantotta, az Európai Parlament halászati bizottságának az ülésén.
 
A meghallgatáson hősünktől hiába érdeklődtek az uniós halászati gazdálkodás jövőjéről, a hatályos egyezmények sorsáról, vagy arról, hogy a Brexit miként befolyásolja majd az uniós halgazdálkodást. Az EP-képviselők érdemi válaszok helyett meghallgathatták Daea beszédét, aki többek közt elmondta, a bizottsági tagok nagyon szerencsések, hogy körükben tudhatják őt.
„Értem én a Brexit viharát, de a horgászokat fenyegető vihart is” – fogalmazott egy adott ponton Románia agrárminisztere, aki miután arról is tartott egy kiselőadást, hogy Romániában úgy elszaporodtak a kormoránok, hogy úszómedencékben fürdőznek, megjegyezte: „a víz a természet könnye”… 
 

„Kifogástalanul” képviselte az országot kedden Eugen Orlando Teodorovici is, akinek az EP gazdasági bizottsága előtt kellett volna bemutatnia a román EU-elnökség prioritásait. A helyszínen lévő román újságírók szerint a pénzügyminiszter beszéde egy közhelytűzijáték volt, érdemleges válaszokkal Teodorovici sem tudott előrukkolni.

Egyébként szerdán Viorica Dăncila kormányfőnek sem volt túl jó napja, erről itt írtunk bővebben.  

Hirdetés