Amikor a román nackók egymásnak esnek: Corneliu Vadim Tudor lánya kiakadt az elvtársakra

Na nem azért, hogy milyen szélsőségesek! Fenét! Azért, mert nem méltók apja örökségéhez!
Hirdetés

Ugye, Corneliu Vadim Tudor tribunus és véresszájú nackóvezér halálával megszűnt az igazán karizmatikus szélsőjobb Romániában. Persze, vannak sokan, akik a szabaddá váló pályán lihegnek (például ő, meg ő), de ők inkább röhejesek, mert hiányzik belőlük az erő, ami a Tribunusban megvolt. Az elemzők erre azt szokták mindani, hogy a poszt-vadimi érában a románok érdeklődése csökkent a szélsőséges nacionalizmus iránt. (Hogy mennyire, azt ki-ki döntse el.) Tény, hogy a Nagyrománia Párt (PRM) kereken 10 éve nincs jelen a parlamentben. Az is tény viszont, hogy a fent említett epigon politikusok időnként úgy gondolják, pont ezt a porban heverő politikai fegyvert kell felkapni, s egy jót hadonászni vele az érvényesülés végett.

Ez történt a minap is, amikor a poszt-vadimi, félunderground PRM világgá kürtölte, hogy bizony fuzionálni fog a Sebastian Ghiță (jaja, a szökött bűnöző csávó) és Bogdan Diaconu Egységes Románia Pártjával (PRU).

Na, ezt már nem bírta szó és tett nélkül Lidia Vadim Tudor, a Tribunus leánya. Ami a tetteket illeti, bejelentette: kilép az apukája által alapított és életében vezetett pártból. Ami pedig a szavakat illeti, a hölgy elmondta: nem akarja, hogy a Nagyrománia Párt az ilyen fúziók következtében elsekélyesedjékk, elárulván az apuka nagy eszméit. Lidia asszony szerint a románok még várnak valamit a Nagyrománia Párttól, és szerinte nem szabad hagyni, hogy árulók és opportunisták kezére kerüljön. A hölgy azt is kijelentette, sohasem fogja megengedni, hogy a Vadim név besározódjék. (Khm.)

Ami pedig a fuzionálni kívánókat illeti, a Tribunus lánya azt üzente nekik, hogy szíveskedjenek a saját maguk nevében belépni a politikába, ha tudnak, és ne használják pajzsként a Tribunus nevét.

Hát így.

Hirdetés