Antal Árpád: mi, magyarok mindig zavaró tényező vagyunk

Sepsiszentgyörgy polgármestere szerint a titkosszolgálatok irányítják az országot.
Hirdetés

A demokratikus felépítés alapintézményei – a parlament és a kormány – súlytalanná váltak, a titkosszolgálatok irányítják a háttérből az országot  – jelentette ki Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere a Székelyhonnak. Az RMDSZ székelyföldi politikusa szerint ezzel magyarázható, hogy Romániában nem lehet a Dan Tanasă-féle megélhetési provokátorokat, feljelentőket leállítani.

„Mi, magyarok mindig zavaró tényező vagyunk, ez csak akkor változna meg, ha asszimilálódnánk, feladnánk az identitásunkat” – mondta az elöljáró annak kapcsán, hogy Dan Tanasă, illetve a Kovászna, Hargita, Maros Megyei Románok Civil Fóruma évek óta számos feljelentést tesz, pert indít a székelyföldi önkormányzatok ellen, így akadályozva a magyar nyelv és szimbólumok használatát.

A székelyföldi RMDSZ-es politikus rámutatott, a napokban az alkotmánybíróság is kimondta, a titkosszolgálatok állítottak össze bűnvádi iratcsomókat azok ellen, akiket kényelmetlennek tartottak a rendszer szempontjából. „Egyértelmű, a rendszer abban érdekelt, hogy mindig legyenek provokátorok, akik azon dolgoznak, hogy a diszkomfortérzetünket növeljék” – fogalmazott.

További részletek a Székelyhonon.

Hirdetés