Hurrá! Kolozsvárról is utazhatunk a legolcsóbb és legrosszabbnak tartott légitársasággal

Tíz év alatt sikerült meggyőzni.
Hirdetés

Egy teljes évtizedig tárgyalt a kolozsvári nemzetközi repülőtér vezetősége a Ryanair fapados légitársasággal, míg végül meggyőzte, hogy a kincses városban is megvesse a szárnyait. Az ír cég áprilisban debütál nálunk, hetente három alkalommal Londonba repíti az utasokat, járatai a Southend repülőtéren landolnak.

A Ryanair olcsó repülőjegyeket és számos kedvezményt ígér, ami nem is csoda, hiszen a kolozsvári reptérről a WizzAir járatai révén már régóta elérhető a brit főváros. A reptér vezetősége mégis örül a jövevénynek, főleg, hogy az első regionális romániai reptérként üdvözölheti.

Az örömbe üröm is vegyül: az olcsó repülőjegyeiről híres légitársaságnak ennek ellenére nem a legjobb a megítélése az utasok körében. Idén immár hatodik alkalommal kapta meg a legrosszabb fapados repülőtársaság címet, a cseppet sem hízelgő helyezést az ehetetlen étellel és a kényelmetlen székekkel indokolták az utasok.

A közvéleménykutatás résztvevői azt is szemére vetik az ír cégnek, hogy burkolt költségekkel veri át utasait. A felmérés szerint bár a Ryanair járatain utazik a legtöbb ember a világon, ezt is gyűlölik a legtöbben: az interjúalanyok 70 százaléka fogadta meg, hogy nem ül fel többet a gépeire.

Hirdetés

Nem áll sokkal fényesebben a mifelénk legtöbbet repülő WizzAir sem. A magyar fapados társaság az utasok értékelése szerint a második legrosszabb helyen végzett, a megkérdezettek 54 százaléka szavazott bizalmat neki, míg a Ryanairt csak 40 százalékuk értékelte pozitívan.

A két fapados légitársaság amúgy nemrég módosította pogyászdíjait, naná, hogy nem az utasok javára. Erről ITT írtunk.

Hirdetés