Nem fogja elhinni, miért bukta el az ANAF-os vizsgáit a frissen kinevezett elnök

A főfinánccá kinevezett hölgy korábban többször is próbált elcsípni egy csaláselleni felügyelői állást.
Hirdetés

A tegnap az ANAF elnökévé kinevezett Mihaela Triculescu 2014 és 2016 között többször próbált már bekerülni az adóellenőrök közé, de egyszer sem sikerült. Az adóhivatal csalás elleni igazgatóságának álláshirdetéseire jelentkezett (2015-től aztán saját cég alapításába fogott), de mindig csak az írásbeli vizsgákon ment át, a szóbeliken rendszeresen elvágták.

A profit.ro gazdasági portál kérdezett rá, hogy ugyan miért, Triculescu pedig azt válaszolta, hogy hiába végzett többször is az írásbeli vizsgákon az első vagy a második helyen, a szóbeli vizsgákon mindig azt hozták a tudomására, hogy „nem illik a meghirdetett állás «profiljába»”.

Így aztán cégek csődeljárására, felszámolására szakosodott vállalkozást működtetett az elmúlt három évben, ilyenként perben is áll a hivatallal, amelynek most az élére került. Korábban is dolgozott már az államigazgatásban, bár nem annyira kiemelt poszton, mint amibe most csöppent az adóhatóságnál: a Dolj megyei felnőttképző regionális központ helyettes igazgatója volt.

Hirdetés