A csíkszeredai karácsonyfa alatt maradt a hokitrófea

Tizenharmadszor nyerte meg a jégkorong Román Kupát a Csíkszeredai Sportklub csapata.
Hirdetés
Napra pontosan tavalyi győzelme után megismételte sikerét a Román Kupában a csíkszeredai hokicsapat, amely ezúttal házigazdája is volt a tornának. A hét csapatos sorozatban a Sportklub legyőzte mindkét nagy riválisát, amelyek ellenfelei a magyar-román-osztrák közös bajnokságban, az Erste Ligában is: a csoportkörben 5-1-re a Gyergyói HK-t, a vasárnap esti döntőben pedig 5-2-re a Brassói Coronát.
 
A Vákár Lajos Műjégpályán telt ház, 2000 néző előtt játszott fináléban a csíki csapat emberhátrányos játéka volt a döntő tényező: a második harmadban, 1-1-nél Mihail Anyiszin kiállítása ellenére Andrej Taratuhin révén a Sportklub vissza tudta venni a vezetést, és többé már ki sem engedte kezéből. 
 
Csíki győzelem a Román Kupában
 
A képek forrása a Sportklub Facebook-olala
 
Kísértett a múlt: a 2017-es fináléban, szintén 1-1-nél szintén Taratuhin emberhátrányos góljával szerezte meg a vezetést a Sportklub. A végén a győzelmet bebiztosító gólt is hasonló helyzetben lőtte Becze Tihamér, amikor Brassó már kapusát is mezőnyjátékosra cserélve rohant az egyenlítésért.
 
A kupamérkőzések során már az alig egy hete kinevezett kanadai edző, Don MacAdam irányította a Sportklub csapatát, a 68 éves szakember a novemberben menesztett cseh Leo Gudas helyét vette át. 
 

Jégkorong Román Kupa, döntő:

Csíkszeredai Sportklub–Brassói Corona 5-2 (1-0, 1-1, 3-1)
Gólszerzők: Salló (8.), Taratuhin (33.), Panov (44.), Rokaly Szilárd (54.), Becze (59.), illetve Carlson (22.), Peretyjagin (49.)

Hirdetés