Lakástűzben hunyt el három kisgyermek Maros megyében

Nyílt tűzhely mellett volt az ágyuk.
Hirdetés

Égési sérüléseket és füstmérgezést szenvedett vasárnap három kisgyermek a Maros megyei Erkeden. Tűzoltók és rohammentők szálltak ki a helyszínre, az első híradások szerint eszméletlen állapotban találták a három gyereket. Kicsivel később jelentették, hogy a gyerekek sérülései olyan súlyosak voltak, hogy erőfeszítéseik ellenére egyikőjüket sem tudták megmenteni.

A legkisebb gyermek 10 hónapos, a középső 2 éves és tíz hónapos, míg a legnagyobb 4 éves volt – közölte a Maros megyei katasztrófavédelem. Mindhárman ugyanabban a szobában tartózkodtak, egy nyitott tűzhely melletti ágyban. A szoba kigyulladt, a lángok felemésztették a teljes berendezést.

A tűzoltók beszámolója szerint az anya azért nem vette észre, hogy füst lepi el a szobát, mert a háziállatokat etette az udvaron.

Gyermekeket soha nem szabad felügyelet nélkül hagyni olyan helyiségben, ahol bármilyen fűtőberendezés működik, főleg ha az eszköz nem is szabályszerű, figyelmeztet ismételten a tűzoltóság. A legtöbb lakástűz felügyetlenül hagyott fűtőberendezések, kitakarítatlan kémények, hibás, illetve improvizált villanyszerelés miatt következik be, áll a hatósági közleményben.

Hirdetés