Persze oda is adhatta volna kollégáinak a fizetésüket, de inkább elkaszinózta a pénzt

Mindezt egy román állampolgár művelte Magyarországon. Milliós nagyságrendű összegről van szó.
Hirdetés

A játékszenvedély nagy úr. Főleg, ha az ember zsebében pénz is van. Függetlenül attól, hogy az illető összeg az övé vagy sem.

Ezt bizonyította most ismét egy román állampolgárságú férfi Kecskeméten (a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség csak román férfiként hivatkozik rá), aki igazi dzsentroid nonsalansszal elkaszinózta kollégái fizetését.

Az 52 éves férfi egy egyéni vállalkozó alkalmazottjaként építőipari munkát végzett 8 társával együtt egy kecskeméti telepen.

A munkások a munkabérüket heti rendszerességgel kapták meg az egyéni vállalkozótól. 2018. szeptember 21-én a vállalkozó telefonon jelezte, hogy aznap nem tud Kecskemétre utazni, ezért kérte, hogy munkabérükért a vádlott menjen fel hozzá Budapestre.

A vádlott a megbeszéltek szerint találkozott a főnökével és átvette tőle a saját és munkatársai fizetését, 2 186 200 forintot azzal, hogy abból a saját 550 700 forint összegű munkabérét vegye ki, majd a munkásszálláson munkatársainak adja át a nekik járó összeget. 

Aztán az átvett összegből a saját munkabérét kivette, de hiába. A fennmaradó 1 517 500 forintot ugyanis azonban nem adta oda kollégáinak, hanem saját fizetésével együtt egy játékkaszinóban azon nyomban eljátszotta. A kaszinózás végén összesen 100 000 forintja maradt, ezt adta oda a pórul járt nyolc munkatársának.

Hirdetés

A büntetlen előéletű vádlottat akit letartóztattak, de aztán kiengedték, az ügyészség sikkasztással vádolja, amiért 3 évig terjedő szabadságvesztést kaphat. 

Az ügyészség azonban egészen jófej: a tárgyalás mellőzésével próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza és azt, hogy a bíróság kötelezze a vádlottat a sértett kárának megtérítésére.

A tanulság: ne kaszinózzunk kollégáink fizetésével. Vagy ha már igen, akkor legalább nyerjünk.

Hirdetés