Úgy tűnik, a magyarok istene mégiscsak megbüntethet egy ortodox keresztényt (VIDEÓval)

Egy román tolvaj azt hitte, büntetlenül kirabolhatja a református egyházat. Aztán...
Hirdetés

Nem bottal, hanem a nyílt utcán való, megalázó őrizetbe vétellel verte a magyarok istene azt az 51 éves Szilágy megyei férfit, aki 16 éves fiával együtt kirabolta a Kalotaszegi Református Egyházmegye székhelyét.

A bűncselekmény még két héttel ezelőtt történt, az elkövetők egy laptopot, egyéb javakat valamint pénzt loptak, sőt még a térfigyelőkamera-rendszert is, amelyet ezek szerint hiába szereltek föl.

Az okozott kár értékét 13 ezer lejre becsülték.

A férfi igencsak rövid ideig örülhetett a szép református térfigyelő rendszernek, kedden ugyanis a Kolozs megyei Bánffyhunyadon a nyílt utcán ütöttek rajta a rendőrök. Az ezúttal kifogástalanul működő térfigyelő kamerák felvételén jól látható, ahogy a rend őrei lecsapnak rá, leteperik, majd a rendőrautóba tuszkolják.

 

 

Hirdetés

Őrizetbe vették 16 éves fiát is – ő éppen iskolába tartott, amikor elfogták. Az ellopott javakat részben sikerült visszaszerezni. Most mindkettejüket minősített lopással gyanúsítják. 

És hogy miért pont egy református templomba törtek be? Nos, a válasz egyúttal cikkünk nyitó mondatát is megmagyarázza: a Szilágy megyei, nagyalmási illetőségű férfi a román sajtó szerint azzal indokolta tettét, hogy a magyarok istenének nem áll hatalmában megbüntetni egy ortodox keresztényt.

Nos, úgy tűnik, tévedett. De a bíróság jóvoltából hamarosan elég ideje lesz majd, hogy pótolja a teológia terén meglevő hiányosságait.

Hirdetés