Lugoson a rendőrség vette át a Grincs szerepét, és majdnem ellopta a karácsonyt

Elkobozták az önkormányzat által beszerzett hatalmas fenyőt.
Hirdetés

Bizonyára sokak számára ismerős Dr. Seuss meséje, amelyben a Grincs névre hallgató, szociopata zöld lény úgy próbál borsot törni a kikfalvi Kik orra alá, hogy ellopja a karácsonyt.

Lugoson idén a rendőrség döntött úgy, hogy eljátssza a Grincs szerepét, és nemes egyszerűséggel elkobozták az önkormányzat által a város központjában felállított, 15 méteres fenyőfát.

A rend őrei ugyanakkor nem azért foglalták le a fenyőt, mert utálnák a karácsonyt, hanem azért, mert a szállításkor nem tudták felmutatni az ilyenkor kötelező, a fa eredetét igazoló okmányt. Mivelhogy ilyen nem is volt.

Ilyen esetben pedig a rendőrségnek el kell koboznia a fát, amelyet aztán fel kell aprítani tűzifának.

A kínos helyzetet a helyi erdészet oldotta meg: az önkormányzatnak adományozta a fát, amelyet így nem kell még karácsony előtt felaprítani.

A fenyő egyébként már néhány nappal ezelőtt is szenzációt keltett, de nem pozitív értelemben: a rendkívül hozzáértő szállítómunkások úgy vonszolták végig a város utcáin, hogy közben több gépkocsit is megrongált.

Hirdetés

 

 

A rendőrök akkor egyrészt emiatt is megbírságolták a szállítókat, másrészt azért is, mert a járműnek sem kötelező biztosítása, sem érvényes műszakija nem volt.

Hirdetés