Megbüntetik az őt megbüntető rendőröket megbüntető ügyészt?

Vizsgálják a hatalmaskodó ügyészt, aki megbírságolta az őt megbírságoló rendőröket.
Hirdetés

Hivatalból vizsgálatot indított az Igazságügyi Felügyelet az ellen az ügyész ellen, aki fejenként 5000 lejre bírságolta azt a két forgalmi rendőrt, aki őt három hónappal korábban megbírságolta gyorshajtásért, és mert lejárt autójának a műszaki vizsgája.

Az Igazságügyi Felügyeletet a sajtóban megjelent információk késztették vizsgálódásra, és azt nézik, Mihai Laurenţiu Vasilescu tette kimeríti-e a fegyelmi kihágás kategóriáját. A sloboziai ügyész november elején maximális, fejenként ötezer lejes bírságot szabott ki a két rendőrre azon a címen, hogy akciójuk miatt elkésett az ügyészségről. Ezt ő visszaélésnek, sőt a bírák és ügyészek megfélemlítésének nevezte.

A rendőrök még júliusban állították meg az ügyészt, mert a szabályosnál nagyobb sebességgel és – mint kiderült – lejárt műszaki vizsgájú autóval közlekedett. 2175 lejre bírságolták meg, és helyben leszerelték a rendszámtábláit is. Az ügyész a bosszúbírság indoklásában arra is utal, hogy a rendőrök esetleg bosszúból, gúnyból vagy egyszerűen csak hatalomgyakorlásból tartották őt fel hosszabban, mint ahogy azt szerinte az eljárás indokolta volna, nem vitték őt el az ügyészségre, és így több órát késett.

Hirdetés