A rendőrség fogja kivizsgálni, melyik ujját mutatta fel Iordache a parlamentben

Egy egyesület feljelentette Florin Iordachét, mert megsértette a társadalmi normákat, amikor fityiszt mutatott az ellenzéknek.
Hirdetés

A Hangok a Demokráciáért és Igazságszolgáltatásért Egyesület pénteken besétált a fővárosi rendőrség 17-es körzetének székhelyére, és feljelentette a képviselőház alelnökét, Florin Iordachét, aki a minap két kézzel mutatott fityiszt az ellenézknek. Szerintük ezzel megszegte az 1991/61-es számú törvény első bekezdésének második cikkelyét, mely – többek között – tiltja az obszcén gesztusokat, szitkozódásokat, vulgáris kifejezések használatát, mások méltóságának megsértését a nyilvános térben.

Az egyesület azt írja, Románia Parlamentje a viták és érvek színhelyének kellene lennie, és nem a méltatlan viselkedésé.

Iordache azután fakjúzott, hogy a képviselőházban megszavazták  a 2018/90-es sürgősségi kormányrendeletet, mely a bírák és ügyészek által elkövetett bűntetteket vizsgáló ügyosztály létrehozásáról szól. Bár a felvételek egyértelműen bizonyítják, hogy miközben a pulpitusról a helyére tartott, felmutatta mindkét középső ujját, a volt igazságügyi miniszter tagadta a tényeket, mondván, a sajtónak csak úgy tűnt, hogy ő beintett, valójában csak felemelte a kezét. 
 

Hirdetés

 

Hirdetés