Vallomásra bírnák a SRI-t a bírák Borboly Csaba korrupciós perében

Másodjára kérik számon a hírszerző szolgálat érintettségét.
Hirdetés

Újabb megkereséssel fordult a Román Hírszerző Szolgálathoz (SRI) a Hargita megyei törvényszék Borboly Csaba megyei tanácselnök perében. A bírák továbbra is arra kíváncsiak, hogy a hírszerző szolgálat milyen nemzetbiztonsági okokból hallgatta le a gyanúsítottat.

A hivatali visszaéléssel vádolt RMDSZ-es politikus perében csütörtökön ismét halasztottak emiatt. Ha a következő, december 6-i tárgyalásig nem érkezik válasz, újabb halasztás várható. A bírák „minden kétséget” ki szeretnének zárni az ügyben, ugyanis korábban a SRI és az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) eltérő információkat adott erről.

A gyanúsított ügyvédje, Sergiu Bogdan elmondta, a SRI szerepének tisztázásához azért van szükség, hogy a bírák eldönthessék: figyelembe vegyék vagy sem a per során a nemzetbiztonsági lehallgatások jegyzőkönyveit.

Borboly Csabát 12 másik személlyel együtt még 2013-ban vádolta meg hivatali visszaéléssel a korrupcióellenes ügyészség (DNA) Hargita megyei útépítési ügyek miatt. Hárman közülük beismerték bűnösségüket, őket elítélték, a többiek pere még zajlik.

Hirdetés