Ilyen is van: feljelentették Dan Tanasát a gyergyóiak egy horthyzó blogbejegyzés miatt

A városzászlóba kötött bele a híres provokátor.
Hirdetés

A gyergyószentmiklósi ügyészségen panaszolta be Dan Tanasát a város polgármestere, Nagy Zoltán és Mezei János volt városvezető, illetve nyolc másik személy (volt és jelenlegi MPP-s képviselők), miután a magyarellenes akcióiról híres provokátor mindenféle képtelenségekkel vádolta meg a város vezetőit a blogján – írja a Székelyhon.

Dan Tanasă egy szeptemberi keltezésű írásában megjegyzi, „közterületen tűzte ki Gyergyószentmiklós polgármestere azt a lobogót, amelyet 1941-ben a II. bécsi döntés után fogadtak el a város zászlajának, amikor a várost elfoglalták Horthy Miklós admirális seregei”. Ez egyébként jelenleg is a város hivatalos lobogója.

Ebből hősünk azt a következtetést vonta le, hogy Nagy Zoltán polgári párti polgármester nem rejti véka alá a vágyát, hogy az általa vezetett város Magyarországhoz tartozzon. „Gyergyószentmiklós önkormányzata az RMDSZ és az MPP irányításával folytatja a Horthy Miklós által elindított harcot” – így Dan Tanasă.  A gyergyói elöljárók egyébként a diszkriminációellenes tanácsot is megkeresik panaszukkal. 

 

Hirdetés