Kolozsvár utcáin osztogatta a mázsás riffeket Jimi Hendrix reinkarnációja (VIDEÓval)

Egy világjáró utcazenész volt az idei Jazz in the Street sztárvendége.
Hirdetés
Nem mindennapi figura ez a Lewis Floyd Henry nevű utcazenész, aki évek óta járja a világot az általa csak „egyszemélyes, műfajokon átívelő szónikus egészségügyi show-nak” nevezett produkciójával, amiből a vasárnapi Jazz in the Street fesztivál keretében mi is kaptunk három dózist.
 
Merthogy az előadói stílusában, öltözékében és hajviseletében egyaránt a gitáros-legenda Jimi Hendrixre hajazó brit muzsikus három koncertet is adott a Deák Ferenc (Eroilor) több pontján zajló egynapos rendezvényen, nem is akármilyeneket.
 
Amint az a lenti videón is látszik, a 38 éves utcazenész egymaga dobol, énekel és gitározik, repertoárjában pedig lazán megfér egymás mellett a tradicionális blues, egy Notorius B.I.G. rap-slágerrel „összehegesztett” Motörhead-induló, egy Metallica riffekkel súlyosbított Wu Tang Clan-szám, de Hendrix legismertebb himnuszait is úgy tolmácsolja, hogy közben egy az egyben hozza a nagy példakép pózait és mutatványait. Emberközeli volt és rendkívül szórakoztató – ahogy egy riffekkel gyógyító utcazenésztől elvárható.  

Hirdetés