Facebookon közvetítette a szörnyű balesetet a felelőtlen sofőr

Egy gyerek meghalt és több megsérült a tragédiában.
Hirdetés

Már nem is győzzük számolni, hány szörnyű baleset következik be amiatt, hogy felelőtlen emberek a Facebook közösségi hálón élőben közvetítik azt, ahogy eszementen száguldanak a nem erre kitalált romániai utakon.

A legutóbbi tragédia péntek éjjel történt Temes megyében, a balesetben az azt okozó sofőr és egy, a szembejövő sávon szabályosan közlekedő kocsiban lévő hatéves kislány is életét vesztette. A Temes megyei rendőrség közlése szerint a tragédia előtt három másodperccel a gépkocsivezető még a Facebookon élőzött, azzal hencegett, hogy a sebességmérő 160 km/h-t mutat.

A Temesmórát (Moraviţa) és Temesvárt összekötő főúton száguldó gépkocsi hátulról egy traktorba rohant, majd egy, a szembejövő sávon közlekedő autóval ütközött. A balesetet okozó sofőr életét vesztette, a szélvédőn keresztül mintegy tíz méterre kirepült az autóból, és egy, a szabályosan közlekedő autóban lévő hatéves kislány is meghalt. A gépkocsiban egy másik gyerek és két felnőtt is utazott, őket sérülésekkel szállították kórházba.

Hirdetés

A rendőrség bűnvádi eljárást indított az ügyben. A baleset miatt a forgalmas határ menti úton két órán keresztül szünetelt a gépkocsiforgalom.

Egy friss felmérés szerint tíz romániai sofőrből kettő facebookozik vezetés közben, és van, aki élő videót is készít. A gépkocsivezetők fele vallotta azt, hogy telefonon üzenetet vált vagy beszél, miközben volánnál ül.

Hirdetés