A Koalíció a családért már rosszat sejt: szerinte a pártok bojkottálják a népszavazást

A család meghatározásáról szóló alkotmánymódosító népszavazás kezdeményezője jobbra-balra vagdalkozik.
Hirdetés
A siralmas részvételi adatok alapján a család  család alkotmányos meghatározásának módosításáról szóló népszavazást kezdeményező Koalíció a családért elnevezésű ernyőszervezet a jelek szerint egyre jobban tart a referendum kudarcától, és jobb híján előre menekül: vasárnap délutáni közleményében az összes pártot kiosztotta a népszavazás állítólagos bojkottja miatt.
 
A szervezet szerint a referendumot felületesen és szakszerűtlenül szervezték meg, emellett a Szociáldemokrata Párt és annak vezetője, Liviu Dragnea bojkottálta a referendumot, amelyet felületes és szakszerűtlen módon szervezett meg, és a lakosságnak a legelemibb tájékoztatást sem nyújtotta a népszavazás céljáról.
 
„Olyan helyzetbe kerültünk, hogy a politikai pártok bojkottálják a romániai keresztény egyházak szavazásra való buzdítását, a hivatalos nyilatkozatok dacára” – állítja a Koalíció a Családért szervezet, amely szerint a szavazókat a politikum befolyása alatt lévő közigazgatási, politikai tényezők, valamint a média vezette félre, a közélet vezetőinek valódi hozzáállása pedig nincs összhangban hivatalos. 
 
„Utoljára követeljük, hogy azonnal hagyják abba ezt az országos szintre kiterjesztett bojkottot, amely elsősorban a romániai keresztények ellen irányul” – olvasható az állásfoglalásban. 
 
A Központi Választási Iroda (BEC) adatai szerint vasárnap 13 óráig a szavazásra jogosultak 11,67%-a adta le voksát a referendumon. 

Hirdetés