Dragnea azt állítja: úgy támogatja a romániai kisebbségeket, hogy a fal adja a másikat

Ezért aztán el is határolódik a Klaus Iohannis államfőt nácizó párttársaitól.
Hirdetés
Hangzatos szavakkal tett hitet a Romániában élő nemzeti kisebbségek mellett Liviu Dragnea, a kormány vezető erejét adó Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke.
 
Dragnea vasárnap este a România Tv műsorában simogatta meg virtuálisan a Romániában élő nem román közösségek buksiját, annak apropóján, hogy Darius  Vâlcov miniszterelnöki tanácsadó nemrég megengedhetetlen, ordenáré módon lenácizta Klaus Iohannis államfőt.
 
Dragnea az interjúban elhatárolódott az államfőt sértő képektől.
 
Mint ismeretes, Vâlcov olyan képeket tett közzé egy hónappal ezelőtt Facebook-oldalán, amelyeken a Romániai Német Demokrata Fórumot náci szervezetként, annak korábbi elnökét, Klaus Iohannist pedig Hitler-bajusszal mutatta be. 
 
Dragnea vasárnap este azt mondta, elhatárolódik az ilyen cselekedetektől, bármely nemzeti kisebbség ellen is irányuljanak. 
 
„Én mindig támogattam és ezután is támogatni fogom a romániai nemzeti kisebbségeket. Ami pedig a német kisebbséget illeti: tiszteletre méltó közösség, amely nagymértékben hozzájárult és ezután is hozzájárul az ország fejlődéséhez”
– fogalmazott.
 
Dragnea hozzátette, személyesen nem tárgyalt Darius Vâlcovval erről a témáról, de tudomása van arról, hogy Viorica Dăncilă miniszterelnök „nagyon leszidta”.
 
„Vâlcovnak számos jó tulajdonsága van, más kollégákkal együtt jelentősen hozzájárult a kormányprogram kidolgozásához, de amit tett, az megengedhetetlen. Tudom, hogy bocsánatot kért, de ezzel nem lehet helyrehozni az elkövetett rosszat. (…) Mi nem vagyunk ilyenek, soha nem voltunk radikálisak. Persze, politikai ellenfelek vagyunk, meggyőződésem, hogy Iohannis sokat árt ennek az országnak, de nem lehet így viszonyulni egy romániai kisebbséghez”
 
– mondta Dragnea. 

Hirdetés