Idén először nyert mérkőzést a magyar labdarúgó-válogatott

Sallai Roland és Kleinheisler László góljaival, zárt kapus meccsen 2-1-re győzött Görögország ellen a Nemzetek Ligájában.
Hirdetés

Négy vereség és egy döntetlen után éppen legmagasabban jegyzett 2018-as ellenfelét sikerült legyőznie Magyarországnak, a nyáron kinevezett szövetségi kapitány, Marco Rosi második találkozóján igazi olaszos futballerényeket csillogtatva.

Szervezett, jól záró védekezés a saját tárfélen, kevés, de hatékony, és az ellenfél gyenge pontját (az angol Watfordban nagy szezont futó José Holebasz hiányában nem volt minőségi balhátvédje a görög csapatnak) kihasználó támadójáték, tudatos akciókból szerzett látványos gólok jellemezték a magyar csapatot. A görögök rákényszerültek az ívelgetésre, a góljukat is fejjel szerezte – lesgyanús helyzetből – Kosztasz Manolasz, miközben az első magyar gólt négy egymást követő egyérintős passz, a másodikat pedig fél percen belül leadott öt lövés előzte meg.

A második félidőben ugyan már kevesebb támadást vezetett a magyar csapat, Toroszidisz kapufájánál volt egy adag szerencséje, de Gulácsi Péter védéseivel sikerült megőrizni az előnyt a sablonosan támadó hellének ellen.

„A második félidőben túl sokat szenvedtünk, bizonyos aspektusokban javulnunk kell, de a legfontosabb, hogy a játékosok az első pillanattól az utolsóig futottak, harcoltak, küzdöttek, megérdemelték ezt az eredményt – nyilatkozta a mérkőzés után Marco Rossi. – Finnországban ugyanúgy küzdöttek, de ott több volt a hiba és nem volt szerencsénk. Van még mit javulnunk, van még mit dolgoznunk, de ez a három pont nagyon fontos, lélektani szempontból is.”

A magyar válogatott októberben két idegenbeli mérkőzéssel folytatja az UEFA frissen létrehozott sorozatában, 12-én Athénban újra összecsap a görögökkel, majd 15-én Észtorszég vendége lesz Tallinnban.  

Hirdetés

Nemzetek Ligája, 2. forduló:

2. csoport: Magyarország–Görögország 2-1, Finnország–Észtország 1-0. Az állás: 1. Finnország 6 pont, 2. Magyarország 3 (2-2), 3. Görögország 3 (2-2), 4. Észtország 0. 

4. csoport: Szerbia–Románia 2-2, Montenegró–Litvánia 2-0. Az állás: 1. Montenegró 4 (2-0), 2. Szerbia 4 (3-2), 3. Románia 2, 4. Litvánia 0.

Hirdetés