A polgármesterre támadt a medve Zágonban, tarthatatlan a helyzet a községben

A helybeliek az életüket féltik, az éjjeliőrök is csak autóval mernek járőrözni.
Hirdetés

Hiába várják az illetékes hatóságok segítségét a háromszéki település lakói, hiába jelezték már több alkalommal, hogy szürkület után már a saját udvarukra sem mernek kimenni, a sorozatos medvetámadásokról csupán jegyzőkönyvek készülnek Zágonban, érdemi fellépés mindeddig nem történt az ügyben.

A Háromszék napilap beszámolója szerint szerdán este a község központjától nem messze több gazdaságban is háziállatokat pusztított el a nagyvad, mi több, Kis Józsefre, a település polgármesterére is rátámadt. Az elöljárót az egyik szomszédja riasztotta az esti órákban, hogy a medve polgármester tulajdonában lévő juhszálláson garázdálkodik. Kis József a helyszínre sietett, ahol a nagyvad nekirontott, egy farúddal kellett megvédenie magát – írja a Kovászna megyei napilap. A medvét végül a környék lakói kergették el, addig négy juhot megölt.

Kis József a Háromszéknek azt mondta, már jelentette a prefektusnak a történteket, és ígéretet kapott, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy a helyi vadásztársaság megkapja végre a kilövési engedélyt. Amit egyébként korábban háromszor is visszautasítottak. Addig is a környezetvédelmi hatóság szorgalmasan állítgatja ki a jegyzőkönyveket a medvekárokról.  

Hirdetés