A DNA vizsgálja a DNA élére javasolt Adina Floreát

Így nehéz lesz pótolni Kövesit.
Hirdetés
A Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) központi szerve olyan ügyet vizsgál, amelyben érintett a DNA élére ma javasolt konstancai ügyész, Adina Florea – közölte a Mediafax kérdésére a DNA. Az ügyész még nem gyanúsított, még csak a bűncselekmény elkövetésének gyanúját vizsgálják.
 
Adina Florea nem tud semmit az ügyiratról, a sajtónak mindössze azt nyilatkozta, hogy a DNA őt nem értesítette semmilyen nyomozati tevékenységről, ami őt érintené. Úgy tudja, hogy a legfelső bíróság nyitott újra egy vele kapcsolatos dossziét. Mivel őt nem értesítette senki, úgy véli, az ügy megléte nem veszélyezteti jelöltségét a DNA élére.
 
Tudorel Toader ma Adina Floreát javasolta a DNA élére. A javaslatot a Legfelső Bírói Tanácsnak (CSM) is véleményeznie kell, a kinevezés pedig Klaus Iohannis államfő jogköre.
 
Először a lumeajustitiei.ro szellőztette meg, hogy két, a DNA élére jelentkező ügyész is érintett egy DNA-nyomozásban, majd a DC News írt részleteket az ügyről. Eszerint egy Tulcea megyei rendőr jelentette fel Adina Florea és Andrei Bodean ügyésztbefolyással üzérkedésért, bűnszervezetben való részvételért, hamisításért és hivatali visszaélésért.
 
A DNA nem közölt részleteket a nyomozati szakaszban lévő ügyiratról.
 
Az igazságügyi miniszter választottjára az sem vet túl jó fényt, hogy Adina Florea édesapja, Konstanca megye tanácsánál hatodik mandátumát töltő PSD-s politikus azt nyilatkozta az Adevarul lapnak, hogy a lánya „kevesebb mint három hónap alatt rendet rak a DNA-nál”.

Hirdetés