Ön szerint is menő lett a magyar labdarúgó-válogatott új meze?

Remélhetőleg a játék is felnő a szerelés nívójához. Szombaton már bizonyíthat is Marco Rossi szövetségi kapitány legénysége.
Hirdetés

Ha eljön a szeptember eleje, akkor az azt jelenti, hogy a válogatottak számára is indul a futballidény. Így van ez az utóbbi években (vagy évtizedekben) folyamatosan új kezdet előtt álló magyar válogatottal is, amely szombaton Finnország ellen kezdi meg a Nemzetek Ligája küzdelmeit.

Ennek apropóján tartott hétfőn késő délután sajtótájékoztatót Marco Rossi újdonsült szövetségi kapitány, és ez alkalomból mutatták be az új válogatott mezeket.

Az eseményen a férfi és a női nemzeti tizenegy szerelését is megcsodálhatták a jelenlévők, előbbiek mezeit Szalai Ádám és Fiola Attila, utóbbiakéit Fél Patrícia és Fél Szandra mutatta be alkalmi modellként a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) telki edzőközpontjában.

A színkombinációk – a meggypiros, illetve az idegenbeli mezen a fehér alapszín – nem változtak, ugyanakkor érdekes újítás a kockás sakktáblaminta, amely egy kicsit a horvát mez fekete-fehér változatának tűnik, de attól még jól néz ki.

És egyébként is, a több száz éves magyar-horvát államközösség miatt ennyi belefér.

A rendezvényen amúgy Marco Rossi szövkap elmondta: ellenféltől függetlenül minden mérkőzésen a győzelem a célja.

Hirdetés

„Aki nem a győzelemre készül, az már a mérkőzés előtt vereségre van ítélve” – nyilatkozta az olasz szakember, aki kedden a Groupama Arénában – zárt kapus mérkőzésen – Görögország ellen irányítja csapatát.

A Budapest Honvéddal 2017-ben bajnok tréner elmondta, a futball sem különbözik bármiféle másik munkahelytől, így olyan környezetet akarnak kialakítani a szakmai stábbal, ahová „szívesen járnak az emberek dolgozni”. Hozzátette, szigorú szabályok első sorban a pályán lesznek, de azon kívül is fontos, hogy egy jó hangulatú társaság álljon össze.

A szövetségi kapitány hangsúlyozta, fontos a jó rajt: „Olaszországban van egy mondás, miszerint a jól elkezdett munka a félig befejezett munka. Szerencsére korábbi magyarországi pályafutásom jól kezdődött, s most is azért fogok dolgozni, hogy ez így legyen, és további sikereket érjek el” – tette hozzá.

Marco Rossi ugyanakkor kiemelte, nem lesz könnyű dolga szövetségi kapitányként, ugyanis itt jóval kevesebb ideje van a felkészítésre, ráadásul rögtön tétmérkőzésekkel kell kezdenie.
 

Hirdetés