Most akkor van vagy nincs titkos paktum a közszolgálati televízió és a hírszerzés közt?

A PSD elnöke szerint van, a tévéelnök szerint nincs.
Hirdetés

A Román Televíziót is elérte az állami intézmények és a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) közötti titkos megállapodások botránya, ám a közszolgálati televízió vezetője azt állítja: az intézmény nem kötött titkos paktumot a hírszerzéssel.

Doina Gradea, a Román Televíziótársaság (SRTV) elnöke közölte: értesült Liviu Dragnea PSD-elnök állításáról, miszerint titkos megállapodás lenne érvényben a SRTV és a DNA között. „Amióta kineveztek a SRTV elnök-vezérigazgatójának neveztek ki, nem szereztem tudomást ilyen titkos megállapodás létezéséről” –  állította a közszolgálati televízió vezetője.

Hozzátette, nemrég megszerezte az engedélyt a titkosított dokumentumok tanulmányozásához, át is olvasta ezeket, és nem talált közöttük a SRTV és a DNA közti megállapodást.

Liviu Dragnea, a PSD elnöke szombaton közölte: információi vannak arról, hogy együttműködési megállapodás van az Országos Korrupcióellenes Ügyészség és a Román Televíziótársaság között, és kifejtette, hogy minden titkos megállapodást fel kell számolni, azok hatásaival együtt.

Erre az ellenzék legnagyobb pártja, a Nemzeti Liberális párt (PNL) elnöke, Ludovic Orban is felkapta a fejét, is kijelentette: határozottan ellenzi egy olyan sürgősségi rendelet kibocsátását, amely alapján felfüggesztenék az összes titkos megállapodást. Szerinte ugyanis ez „álcázott amnesztia”’ lenne.

Hirdetés