FRISSÍTÉS: Mégsem lesz fizetős a Partium legnagyobb magyar fesztiválja

A Partiumi Magyar Napok szervezői letettek korábbi terveikről.
Hirdetés

FRISSÍTÉS

A Partiumi Magyar Napok szervezői a rendezvény Facebook-oldalán közölték, hogy mégsem vezetik be a hétvégi fizetős rendszert.

 

Korában arról volt szó, hogy tízlejes belépőt kell fizetniük azoknak, akik részt szeretnének venni a Partium legnagyobb magyar fesztiváljának hétvégi programjain. A szatmárnémeti Partiumi Magyar Napok szervezői biztonsági okokkal indokolták a tervezett újítást.

Hirdetés

Eszerint szombat-vasárnap azoknak, akik a Kossuth-kertben szeretnének kikapcsolódni, tízlejes, lefogyasztható belépőt kellett volna váltaniuk, számolt be a Szatmári Friss Újság. Ezért karszalagot, illetve két ötlejes zsetont kaptak volna, melyet a kertben felállított lacikonyháknál, sörsátraknál válthattak volna be.

Stier Péter főszervező a lapnak elmondta, a látogatók biztonságára és nyugodt szórakozására való tekintettel döntöttek a belépő bevezetése mellett. Úgy vélte, tíz lejt mindenki rászán a hétvégi szórakozásra, így senki számára nem lesz megerőltető a lefogyasztható belépő kifizetése.

A Partiumi Magyar Napokat augusztus 20. és 26. között tartják, a rendezvényeket idén először Szatmárnémeti mellett más településekre, Nagykárolyra, Tasnádra és Máramarosszigetre is kiterjesztik. A fesztivál idei felhozataláról ITT írtunk.

Hirdetés