Ecstasyval teli küldemény átvételekor bukott le a díler a kolozsvári postán

Nem csak leveleket, drogot is terjeszt a posta. Ezt eddig is lehetett tudni, most itt az újabb bizonyíték.
Hirdetés

Egy kolozsvári postahivatalban vett őrizetbe a rendőrség egy 22 éves fiatalt, akinek a nevére érkezett csomagban drogokat találtak. A fiatal már egy ideje a szervezett bűnözés elleni rendőrségi szervek látókörében volt, feltételezték róla, hogy különböző veszélyességi fokozatú drogokat terít, ami most be is bizonyosodott.

A rendőrség szerint a gyanúsított, B.A.A. júniusban megbízott egy németországi személyt, hogy postázzon neki 504 darab MDMA-t (Metiléndioxi-metamfetamint, azaz ecstasyt) tartalmazó tablettát, amit Kolozsváron, illetve Romániában szándékozott eladni. Hétfőn egy kolozsvári postán rajtakapták, amint átveszi a csomagot, benne a tiltott szerekkel.

Utólag a rendőrség házkutatást tartott a férfi kolozsvári otthonában, melyen másik két személlyel osztozott. A lakásban 300 gramm marihuánát, 0,2 gramm amfetamint, 2 elektromos mérleget és a fogyasztáshoz szükséges kellékeket találtak és foglaltak le.

A nyomozók megállapították, hogy 2018 folyamán a három férfi – a 22 éves B.A.A., illetve 21 és 26 éves szucsávai lakótársa – egyrészt kereskedési célzattal, másrészt saját használatra vásárolta a lakásban talált szereket.

Az ügyészség a gyanúsított 30 napos előzetes letartóztatását kezdeményezte a kolozsvári bíróságon, a másik két személy szabadlábon védekezhet a tiltott szerek fogyasztása és az ezzel való kereskedés vádjával szemben. A nyomozást a kolozsvári rendőrség szervezett bűnözés elleni osztálya és a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) folytatta le.

Hirdetés