Több magyarországi turista is bajba került a Fogarasokban az utóbbi napokban

Kedden egy fejsérülést szenvedett 50 éves nőhöz riasztották a SMURD mentőhelikopterét, azonban a gép nem tudott leszállni a helyszínen.
Hirdetés

A SMURD marosvásárhelyi helikopterének segítségét kérték a Szeben megyei hegyimentők, miután egy magyarországi turista megsérült a Bâlea-tó és a Kecske Nyerge (Şaua Caprei) közti, több mint 2000 méter magasan vezető ösvényen – közölte Adrian David, a Szeben megyei Salvamont vezetője az Agerpresszel.

Az 112-es segélyhívó számon a magyarországi turistacsoport egyik tagja kért segítséget, mivel a csoportban egy 50 éves nő, megsérült és eszméletét vesztette.

A kezdvezőtlen időjárás miatt nem tudott leszállni a baleset helyszínén a SMURD helikoptere, ezért a turistát Kercisórára (Cârţişoara) szállították a hegyimentők.

Hétfőn hasonló eset történt a Krivádiai-szurdokban, amikor két bajba jutott magyarországi turistát mentettek ki a hegyi-, illetve barlangi mentők.

Hirdetés

Egy 55 éves férfi és 15 éves lánya megfelelő felszerelés nélkül indult el a szurdok egy nehezen megközelíthető részét megnézni, és két vízesés között a hirtelen megáradó víz elől menekültek fel egy sziklára, amelyről már nem tudtak lejönni.

Korábban egy másik magyar állampolgárságú, 67 éves férfi segítségére sietett a Brassó megyei csendőrség. A férfi jobb lábán sérült meg és képtelen volt folytatni útját a völgy felé. A férfit a nagyvisti menedékháztól a hegyi csendőrök hozták le a szombatfalvi őrházhoz, ahol átvette őt a SMURD rohammentő szolgálat, és Fogaras városba vitte.

Hirdetés