Saját testével védené a székelyeket a magyar kormányfőhelyettes

Aki nemzetiségként próbálja elismertetni a székelységet Magyarországon "vagy provokátor, vagy hülye, vagy mindkettő".
Hirdetés

Ezt Semjén Zsolt jelentette ki pénteken Tusványoson, amikor arról a kezdeményezésről kérdezték, mely a székelységet önálló nemzetiségként szeretnék elismertetni Magyarországon. A magyar kormányfőhelyettes élesen bírálta mindazokat, akik aláírásgyűjtéssel és más módszerekkel törekednek erre.

„Aki ezt elindította, az vagy provokátor, vagy hülye, vagy mindkettő, ugyanis a székelység a magyar nemzet elidegeníthetetlen része” – szögezte le az MTI beszámolója szerint Semjén Zsolt. Szó sem lehet arról, és csak az ő testén keresztül ismerheti el a magyar Országgyűlés 14. nemzetiségként a székelységet, jelentette ki Semjén Zsolt.

Szerinte ugyanis „ez árulás lenne a magyarsággal szemben, árulás lenne a székelységgel szemben és árulás lenne a történelmi igazsággal szemben”.

Mint arról beszámoltunk, a székelység honos népcsoporttá nyilvánításról az Országgyűlés hozza meg a végleges döntést. honos népcsoporttá nyilvánításról az Országgyűlés hozza meg a végleges döntést. A Magyar Tudományos Akadémia szerint viszont a székelység nem értelmezhető önálló nemzetiségként. A tudományos szervezet állásfoglalását a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) is üdvözölte.

Hirdetés