Na, vajon elkészül idén a Lugos-Déva autópálya 3. szakasza?

A helyes válasz valahol a nemigen és a nem között keresendő.
Hirdetés

Nem valószínű, hogy idén elkészül a dél-erdélyi autópálya Lugost Dévával összekötő részének 3-as, Marosillye és Kiskossó közötti szakasza – közölte Lucian Şova közlekedési miniszter.

A politikus csütörtökön este egy tévéműsorban elmondta: nem hiszi, hogy a szóban forgó szakasz idén elkészülne, mivel csupán mintegy száz munkás és kevesebb mint száz munkagép dolgozik rajta, miközben a 4. szakaszon hatszázan dolgoznak, így az várhatóan idén el is készül.

„Ebben az ütemben a 3. szakaszt nem lehet idén befejezni, ha valami csoda történne, már abban az értelemben, hogy 300 munkás dolgozna rajta, és 100 helyett 200 munkagép, akkor persze csökkenne az időtartam”

– mondta a miniszter. Ami azt jelenti, hogy leghamarabb jövőre adhatják át a forgalomnak az érintett szakaszt.

 

 

Hirdetés

Az észak- és a dél-erdélyi autópályát összekötő Szászsebes-Torda szakaszról viszont jó híreket közölt: két szakaszát valószínűleg már a jövő héten megnyithatják a forgalom előtt, míg a másik két szakasz valamikor jövőre készül el.

A miniszter azért a jövő héten megnyitandó szakaszok kapcsán megjegyezte: bosszantó, hogy azok már akkor sem lesznek vadonatújak, csak toldozott-foltozottak, amikor az első autók rájuk gördülnek, hiszen a közútkezelő fél évvel ezelőtt nem vette át az elkészült autópálya-szakaszokat a rossz aszfaltminőségre hivatkozva, ezért azokat még a megnyitásuk előtt ki kellett javítani.

A tárcavezető ugyanakkor most bekeményít: mint közölte, utasításba adta a minisztérium apparátusának, hogy járjanak utána a késlekedéseknek, és szabjanak ki bírságokat.

Emellett azt is elmondta, hogy az utóbbi fél évben elhárítottak minden adminisztratív akadályt az építkezések útjából, ezért jelenleg 13 helyszínen épülnek autópályák, összesen 169 kilométer hosszúságban.
 

Hirdetés