Pályára állva
béel
2018. július 24. kedd, 12:00
A Torda és Szászsebes közötti sztráda egy 30 kilométeres szakaszáról van szó.

Ha minden igaz, szinte már csodaszámba menő eseménynek lehetünk szemtanúi valamikor július végén vagy augusztus elején: előfordulhat, hogy átadnak a forgalomnak harminc kilométernyi autópályát Erdélyben.

Az A10-es jelzésű Torda-Szászsebes sztrádáról van szó, amelynek összesen 30 kilométer hosszúságú hármas és négyes szakasza kerülhet használatba. Ez a Torda és Nagyenyed közötti szakasz 30 kilométert jelent az összesen 70 kilométeresre tervezett autópályából, amely az észak- és a dél-erdélyi autópályát köti majd össze.

Na, de ehhez előbb el kell végezni a szükséges javítási és felújítási munkálatokat a még át sem adott szakaszokon.

Az történt ugyanis, hogy a Tirrena Scavi nevű olasz kivitelező cég olyan kiváló minőségű munkát végzett, hogy az autópálya-társaság közölte: hiába jelezte a kivitelező, hogy januárban elkészült a munkálatokkal, az aszfaltréteg minősége nem megfelelő. A kivitelező ezt tagadta, ezt követően pedig féléves huzavona kezdődött, ami alatt jóformán a létező összes ellenőrző hatóság kivonult, és igazolta: az aszfalt minősége nem megfelelő.

A cég ennek nyomán végül hozzáfogott, hogy az érintett néhány kilométeres szakaszon új aszfaltréteget fektessen le, az autópálya-társaság szóvivője pedig a HotNews hírügynökségnek azt mondta: amint elkészülnek, július végén vagy augusztus elején ők akár át is vehetik az érintett szakaszt.

A négyes szakaszon is javításokat kell még végezni, de ha minden igaz, ez is elkészülhet néhány héten belül.

A Torda-Szászsebes autópályát négy éve kezdték építeni, de 2015-ben már le is kellett állítani a munkálatokat, mivel kiderült, hogy a 70 kilométeres szakaszból 66 nem rendelkezik építési engedéllyel. Ezekre újabb egy évet kellett várni.

Ám most, ha igaz, hamarosan már száguldozhatunk is az első átadott szakaszokon.

Hacsak ki nem derül, hogy valami még mindig nem stimmel.

Addig a Pro Infrastruktúra Egyesület videóján lehet megcsodálni a még át sem adott szakasz javítási munkálatait:

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27496
Egy új törvénytervezet olyan területeket adna át az egyházaknak, melyek soha nem álltak egyházi tulajdonban. Az erdészeti szakszervezetek tiltakoznak.
A román miniszterelnök asszony olyat mondott, hogy a Brüsszelben ücsörgő politikusok leestek a székről.
Lehet, hogy nem is akkora pótcselekvés az RMDSZ centenáriumvégi pótcselekvése.
A szerző szerint van abban valami, hogy aki nem megy el szavazni, az ne ugráljon utána az utcán. A megoldás? A kötelező voksolás, persze.
Lezárták a csendőrök elleni eljárást, a bírságokat már korábban érvénytelenítették, az SZNT pedig nem nyújt be fellebbezést.
Megnéztük az idegenforgalmi minisztérium legújabb turistacsalogató videóját, de fogalmunk sincs, mi célból készülhetett.
Hétfőn nem tudott megjelenni a bíróság előtt, mivel baj van a gerincével.
Az Osztrák-Magyar Monarchia egykori fürdővárosát felterjesztenék az Európa legszebb termálfürdőit összesítő UNESCO-listára.
Álfogorvost buktatott le egy anyuka Suceaván. A durva az, hogy egy négyéves gyermek életét veszélyeztette.
Persze csak szőr mentén: hogy jelenlétével a Szacsvay-szobornál miért tolta az RMDSZ kampányszekerét.
Ha az illetékesek adót vetnének ki a román politikai elit ostobaságára, azonnal megtelne az államkincstár.