Az önkormányzat tojt a kérésükre, megépítették maguk az utat

Összedobták a pénzt és a lapát nyelét is megfogták a máramarosi faluban.
Hirdetés

A Máramaros megyei Kötelesmező lakói hiába kérték a községi önkormányzatot, hogy javítsa már meg a szomszéd faluba vezető földút egy fontos szakaszát, a képviselői testület nem szavazta meg az elképzelés finanszírozását.

Ezért a helybéliek összedobták a pénzt, megvásároltak betont és a többi szükséges anyagot és nekiláttak lebetonozni az út első, 56 méter hosszú szakaszát.

A munkálatokat Csernefalva község előző polgármestere, a PSD-s Nelu Şovre irányította, akinek a fia egy buldózer kormánya mögött segítette a munkálatokat.

A 90 család erőfeszítéséről szintn az expolgármester számolt be a Facebookon és persze nem mulasztotta el bírálni a községi önkormányzat PNL-frakcióját, amely nem volt hajlandó megszavazni az út rendbetételének finanszírozását.

Hirdetés

A volt polgi hevületének hitelességét sikeresen csökkenti egy kommentelő, aki Şovre Facebook-bejegyzése alatt megjegyzi – jogosan –, hogy hát izé… a volt elöljáró 2016-ig polgármester volt, az útépítés igénye pedig valószínűleg nem az utóbbi két évben jelentkezett hirtelen…

Hirdetés