Külföldi segítségre vár Románia a Líbiában elrabolt román mérnök kiszabadítására

A nagykövetségek és egy válságstáb is a férfi kimenekítésén dolgozik, de nemzetközi segítségre is számítanak.
Hirdetés

Nemzetközi segítséget kér Románia a Líbiában elrabolt román mérnök kiszabadítására – közölte a külügyminisztérium, mely kedden tárgyalt Líbia romániai nagykövetségének képviselőivel Bukarestben.

Időközben a pár nappal ezelőtt alakult válságstáb is folytatja munkáját, és keresi a lehetséges megoldásokat az elrabolt román állampolgár megmentésére. A két ország nagykövetei kapcsolatban állnak egymással, de folyamatos az egyeztetés a mérnök családja és a cég között, mely a férfit foglalkoztatta.

A külügyminisztérium emlékeztet arra, hogy 2015 óta a legmagasabb figyelmeztetés érvényes Líbiára, ennek megfelelően a térség azonnali elhagyására szólították fel az ott tartózkodó román állampolgárokat.

A válsághelyzetet egyébként Románia líbiai nagykövetségén keresztül kezelik, amelyet Tuniszba helyeztek át.

A román mérnököt három líbiai társával együtt szombaton rabolta el egy fegyveres banda a murzuki kőolajmező környékéről. Egy neve elhallgatását kérő forrás azt nyilatkozta, hogy akkor rabolták el a mérnököket, amikor egy másik területre indultak a szálláshelyükről. Személygépkocsijukat elhagyatva találták meg. A négy személy közül kettőt szabadon engedtek, de a román férfit még fogságban tartják.

Hirdetés