Újonc lovas nyerte a Székely Vágtát

Méghozzá igencsak kiélezett versenyen.
Hirdetés

Izgalmas futamon újonc lovas nyerte a 2018-as Székely Vágtát, melyet szombaton és vasárnap a háromszéki Óriáspince-tetőn szerveztek meg immár nyolcadik alkalommal: Farkaslaka lovasa, Tamás Csaba Fiber nevű lován vágtatott át először a célvonalon.

A vasárnap esti döntő futamban az újoncként résztvevő farkaslaki versenyzőnek a szintén újonc maksai Papp Alpárt, a tavalyi győztes kézdivásárhelyi Berde Lórándot, a 2014-ben és 2016-ban első lemhényi Zsigmond Jánost sikerült megelőznie. Papp Alpár az Ecsed R. Randi, Berde Lóránd az Anci, Zsigmond János a Timpex Amata nevű lovon versenyzett.

A budapesti Nemzeti Vágta székelyföldi előfutamának számító Székely Vágtán minden korábbinál kiélezettebb volt a verseny. Amint a vágta honlapján a szervezők közölték: a nézők többsége eldönteni sem tudta, hogy végül ki ért célba elsőként, ugyanis az utolsó ötven méteren a négy ló egymás mellett vágtatott. A végeredményt a versenybírák állapították meg.

A Székely Vágta idei versenyén 15 székelyföldi település lovasa mérette meg magát.

A szervezők idén nyolc lovas részvételével szervezték meg a Góbé Futamnak elnevezett versenyt a nem igazolt eredetű lovak és lovasaik számára. A Nemzeti Vágta szabályzata szerint ugyanis angol telivérrel nem lehet benevezni a versenyre. Az pedig, hogy egy ló nem angol telivér, csak az eredetére vonatkozó iratokkal igazolható. A Góbé futamot idén Fazakas János Alpár, Kovászna versenyzője nyerte Boszporuszi Naptűz nevű lovával.

Hirdetés

A Sepsiszentgyörgytől mintegy 16 kilométerre fekvő Óriáspince-tetőn érdeklődők ezrei nézték meg a Székely Vágta szombati és vasárnapi futamait és kísérőrendezvényeit, melyek között díjugratás, lovasíjászat és ügyességi verseny is szerepelt.

A vasárnap esti eredményhirdetés Pál Attila színművész és vendégei operettestjével, majd lovasszínházi előadással zárult.
 

Hirdetés