Mégis, mi lehetett Junckerrel, hogy úgy imbolygott, mint fikusz az orkánban? (VIDEÓval)

Az Európai Bizottság elnöke igencsak hadilábon áll az egyensúllyal.
Hirdetés

Nagyon furcsa videó készült Jean-Claude-Junckerről, az Európai Bizottság elnökéről a NATO csütörtökön zárult brüsszeli csúcstalálkozóján.

A Daily Mail és az AP hírügynökség által is bemutatott felvételen az látható, hogy Juncker a csúcstalálkozó alkalmából rendezett szerdai ünnepségen nem igazán ura a saját testének.

Konkrétan ide-oda dülöngélt, olyannyira, hogy egy adott pillanatban a finn és az ukrán elnöknek, valamint Mark Rutte holland miniszterelnöknek kellett őt több oldalról is megtámogatnia, hogy le tudjon menni egy lépcsőn, illetve hogy ezt követően egyáltalán talpon tudjon maradni.

A felvételen látható, hogy számos állam-vagy kormányfő zavartan, mosolyogva vagy zavartan mosolyogva követi figyelemmel a jelenetet.

Juncker kapcsán régóta elterjedt a közbeszédben, hogy nem feltétlenül a mentes víz vagy a rostos őszilé rajongója, ha valamilyen ital fogyasztásáról van szó.

Hirdetés

Mi azonban a legkevésbé sem szeretnénk semmit sem inszinuálni, főleg azért, mert Juncker – aki már korábban is furcsa viselkedéssel hívta fel magára a figyelmet – egyszer arról beszélt: isiásza van, ami komoly hátfájdalommal jár, és lábzsibbadást is okoz, ami akár magyarázata is lehet annak, hogy az, aki ebben szenved, nem teljesen ura a saját mozdulatainak.

Antonio Costa portugál miniszterelnök most is azt mondta: Juncker hátfájdalmakra panaszkodott.
Mark Rutte holland kormányfő is arról beszélt, tudomása szerint nincs szó semmi komolyról, de Junckernek gondjai vannak a hátával, ez pedig néha fájdalmat okoz.

Az Európai Bizottság – a magánélet védelmére hivatkozva – nem kívánta kommentálni az esetet.

Annyi bizonyos, hogy – mint a BBC közölte – a díszvacsorára Junckert már kerekesszékben tolták be.
 

Hirdetés