Ufónak elege lett Borbolyék „szemétkedéséből”

Éhségsztrájkba kezdett egy családi ház megmentéséért a székelyudvarhelyi városháza előtt az uh.ro fotóriportere.
Hirdetés

Egyed Ufó Zoltán tiltakozásával azt akarja elérni, hogy – mint az uh.ro-n csütörtökön megjelent cikkében írja – a Hargita megyei tanács hagyja abba azt a hónapok óta tartó bosszúhadjáratot, amit Séra Zoltán korondi lakos ellen folytat, közpénzből.

A megyei tanács egy hulladékátrakó és tömörítő telep megépítését tervezte Korondon, épp a Séra Zoltán 18 éve épült családi háza mellett. Séra azonban a környékbeli lakosokkal együtt – nem örülvén annak, hogy Udvarhelyszék összes hulladékát a házuk mellé hordanák –

pert indítottak a megyei tanács ellen, ezt alapfokon meg is nyerték, és leállíttatták a munkálatokat.

Válaszlépésként perek sokaságát akasztotta Séra nyakába a megyei tanács, és törvénytelenségre hivatkozva – egy közjegyzői aláírás hiánya miatt – kérte a korondi lakos házára 18 évvel ezelőtt kiállított építési engedély visszavonását és a családi ház lebontását.

Az ügy legfrissebb fejleménye, hogy a marosvásárhelyi bíróság a múlt héten úgy döntött, hogy

a Hargita megyei tanács kérésére visszavonja Séra házának építési engedélyét.

Így folytatódhat egy másik per, amiben a megyei tanács a korondi lakos házának a lebontását kéri.

Hirdetés

Írásában Egyed Ufó Zoltán leszögezi: tiltakozó akciójával azt próbálja nyomatékosítani, nem ért egyet azzal, hogy közpénzből zaklassanak valakit, aki próbálja megvédeni családja egészségét és nyugalmát. Nem tartja korrektnek, hogy „Séra saját pénzéből próbálja megvédeni magát, míg Borboly Csaba Hargita megyei tanácselnök közpénzből áll bosszút rajta”.

„Kérem, sőt követelem: szálljanak le Séráról! Hagyják élni ezt az embert, akit már így is az idegbaj határára kergettek”

– írja az udvarhelyi fotóriporter.

Egyed Ufó Zoltán mindaddig folytatni akarja a csütörtökön elkezdett éhségsztrájkot, míg meg bizonyosodik róla, hogy a leállítják a Séra háza elleni pereket. Ha egy hónapon belül nem történik semmi az ügyben, az udvarhelyi fotós azt ígéri, még keményebb kampányba kezd.

Hirdetés