Itt folytatja pályafutását Laura Codruţa Kövesi

A DNA éléről visszatér oda, ahonnan indult. Illetve MÉGSEM.
Hirdetés
FRISS: Mégsem költözik vissza Nagyszebenbe a DNA éléről hétfő reggel menesztett Laura Codruţa Kövesi. Augustin Lazăr legfőbb ügyész szerda délután visszahozta főügyészségre, ahol a 2020-ig szóló országos korrupcióellenes stratégia végrehajtásáért fog felelni – írja a Mediafax.

 

Visszatér Nagyszebenbe Laura Codruţa Kövesi, akit Klaus Iohannis államfő az alkotmánybíróság erre vonatkozó ítélete nyomán hétfőn váltott le az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) éléről.

A bírák és ügyészek szakmai tevékenységét felügyelő Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) szerdán helyt adott Kövesi kérésének, és július 9-étől a Szervezettbűnözés – és Terrorellenes Ügyosztály (DIICOT) nagyszebeni kirendeltségére nevezte ki ügyészként. Kövesi itt dolgozott 2006-ig, amikor kinevezték legfőbb ügyésszé.

Az ülést megelőzően Augustin Lazăr legfőbb ügyész méltatóan szólt Kövesiről, aki szerinte magas szintű tapasztalatot szerzett a DNA élén.

Nem kis nehezteléssel azt is hozzátette: az ügyészek aggódnak a Kövesi menesztése nyomán előállt helyzet miatt, de töretlenül teljesítik a kötelességüket.

Hirdetés