Gigi Becali falhoz akarja állítani a román államot

Ja, és egy kisebb hegynyi pénzt is követel. Mert állítólag kiderült, teljesen potyára ült a dutyiban. Jogtalanul ítélték el.
Hirdetés

A történet 2013-ban kezdődött: a legfelsőbb bíróság jogerősen három év letöltendő börtönbüntetésre ítélte George, illetve ismertebb nevén Gigi Becali akkori parlamenti képviselőt és futballmogult, mégpedig a román védelmi minisztériummal le korábban megbumlizott, törvényellenes telekcsere okán.

Becali mester 20 hónapot le is zavart a hűvösön, írt is odabenn öt könyvet, olyan szépeket, hogy sírva is fakadt tőlük. Aztán kijött a kóterből és élte tovább az életét, ahogy addig. Persze, közben az Emberi Jogok Európai Bíróságához (CEDO) fordult. És telt az idő.

És hétfőn a tisztelt bíróság megüzente Becali úrnak a nagy hírt. Legalábbis Becali úr ezt állítja. Mit is? Hát hogy őt igazságtalanul ítélték el annak idején. És innen átadjuk Becali úrnak a szót, aki a tőle megszokott plasztikussággal meséli el a dolgokat.

„Nyertem a CEDO-nál, ma kaptam a hírt, olyasmi miatt és alapján ítéltek el, ami nem is létezik. Kérek három milliót (eurót, feltételezzük – a szerk.), amennyi én fizettem károkozás címen, na de minden hónapnyi börtönért is kérek ám, mert 20 hónapot töltöttem börtönben, és 20 millió eurót kérek anyukám, a feleségem és a gyermekeim minden egyes könnycseppjéért. Megkérdezem anyukámat, mennyi könnycseppet hullatott, meg a leányaim, meg a feleségem, és annyi milliót kérek, és nem vágom zsebre, odaadom a gyerekeknek, meg az öregeknek, meg a kórházaknak. Nekimegyek a bíróknak is, akik elítéltek, fizessék meg anyukám összes hullajtott könnycseppjét…”

És azt hittük, unalmas lesz a nyár…

Hirdetés