Viharban melózott, meg is csapta a villám

Az eset a sebesvári várnál történt. Az áldozat szerencsére nem halt meg.
Hirdetés

Mindenki tudja, hogy viharban, záporban, zuhéban nem túl bölcs dolog a szabadban dolgozni, mert az istennyila nem nézi, hova csap. Legalábbis elméletben. Sajnos, a szabályok be nem tartása néha igen fájdalmas következményekkel jár. Sőt, végzetesekkel is.

Egy 20 éves, marospetresi (Arad megye) illetőségű fiatalember úgy gondolta, belefér, ha a hétvégi, igen változékony, gyakran viharos időjárás dacára dolgozik egy kicsit. A fiatalember a sebesvári vár javítási munkálataiban vett részt. Nosza, kapta hát megát, kiment az építőtelepre, felmászott az állványzatra és nekiállt dolgozni.

Igen ám, de jött a vihar és lecsapott. És a viharral együtt a villám is. És a nem bölcs fiatalembert keményen odavágta. Valaki értesítette a mentőket és a tűzoltókat, akik kiszálltak, és leszedték a félájult fiatalembert az állványzatról. Az áldozatot hasi sérülésekkel szállították előbb a hunyadi, majd a kolozsvári kórházba.

A rendőrség vizsgálatot indított, a munka- és egészségvédelmi szabályok megszegése ügyében. A sebesvári vár javítási munkálatait a június 30-án szervezendő Sebesvári várnapokra készülve végezték.

Hirdetés