Hogy lett ismét Kolozsvár mintaváros, Emil Boc pedig mintapéldány?

Arról a pillanatról van szó, amikor Traian Băsescu ex-államelnök Gabriela Fireát, Bukarest főpolgármesterét ekézi.
Hirdetés

A brutális szókimondásáról (is) híres volt hajóskapitány, bukaresti főpolgármester és államelnök a Facebook-oldalán pofozta feketére a román főváros jelenlegi, szociáldemokrata főpolgármesterét. Nos, egy dolog biztos: nem bánik csínján a hölggyel, ugyanis letahózza, és ez csak a kezdet. Ja, egy másik dolog is biztos: Băsescu úr szerint Emil Boc, Kolozsvár multikulturális polgármestere klasszissal jobb városvezér, mint a volt televíziós bemondónő.

És akkor innen idézzük Traian Băsescut, ízesebben úgyse tudnánk előadni a dolgot:

„Különbségek!

A Voluntari-i Tahó dízelmotoros autóbuszokat vásárol, a kolozsvári polgármester  elektromos buszokat.

A Voluntari-i Tahó aljas módon támadja Angela Gheorghiut (világhírű opera-énekesnő – a szerk.), a kolozsvári polgármester a teremből tapsol a TIFF (Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál – a szerk.) nagy művészeinek.

A Voluntari-i Tahó el akar lopni egy keveset Simona Halep dicsőségéből, és minden áron felmegy a színpadra a bajnok mellé. Kolozsvár polgármestere a lelátóról követte Halepet a FED kupán.

A Voluntari-i Tahó naponta elmondja nekünk az összes televízióban, mit fog tenni. Kolozsvár polgármestere néha beszámol arról, amit tett.

Hirdetés

A Voluntari-i Tahó olyan előadásokba tolja a polgármesteri hivatal teljes költségvetését, ahol a művészeket messze a színvonaluk fölött fizetik. Kolozsváron az összes nagy fesztivál (Jazz int he Park, TIFF, Untold stb.) saját magát finanszírozza. (Erről azért lehetne vitatkozni – a szerk.)

Ez a különbség egy olyan polgármester között, aki a közösségért dolgozik, és egy rivaldafényre áhítozó Voluntari-i Tahó között, aki a polgárok összes pénzét a saját dicsőségébe fekteti.”

 

Hirdetés