Ha legközelebb shaormát eszik, gondoljon erre a hírre

A tragédiából sem tanulnak a gyorséttermi tulajdonosok: két hónapja lejárt húst, rozsdás és befagyott hűtőszekrényt, beazonosíthatatlan ételeket találtak a Kolozs megyei fogyasztóvédők.
Hirdetés

Miután a romlott gyorskaja miatt egy gyermek meghalt Bukarestben, előtte pedig száznál is többen kerültek kórházba Iașiban, a hatóságok is felébredtek, hogy ideje komolyabb ellenőrzéseket tartani a gyorséttermek környékén. A Kolozs megyei fogyasztóvédelem is felkerekedett, és rögtön 30 ezer lejre büntetett egy gyorskajáldát Kolozs megyében. Sajnos a közlemény nem nevesíti, pontosan melyik gyorsétteremről van szó, így nem tudunk támpontot adni, melyiket érdemes elkerülni.

A fogyasztóvédelem közleménye szerint több mint két hónapja lejárt sertéshúst, rozsdás, befagyott hűtőszekrényt, beazonosíthatatlan ételeket találtak, és mintegy 24 kilogrammnyi húst vontak ki végérvényesen a forgalomból. A gyorséttermet bezáratták, amíg az említett problémákat meg nem oldja a tulajdonos. Olyan húsféléket is találtak, melyeket nem tudtak beazonosítani a rájuk rakódott jég miatt, ugyanakkor azt tapasztalták, hogy az elkészített húsokat kiolvasztás nélkül készítették el.

Aki ezek után is gyorskajálna, annak jó étvágyat!

 

Hirdetés