Ha van kedve, a hosszú hétvégén Viorica Dăncilă ellen tüntethet

A kolozsvári időjárás abszolút kedvezni fog egy vasárnap délutáni protest-happeningnek.
Hirdetés

A pénteki nap híre volt, hogy Klaus Iohannis államfő gondolt egy merészet, és a Viorica Dăncilă–Liviu Dragnea páros (Románia miniszterelnöke és a képviselőház elnöke) váratlan izraeli utazása kapcsán lemondásra szólította fel a miniszterelnök asszonyt.

A román politikai élet persze felbolydult, mint a méhkas, az ellenzék lemondást kiáltott, a kormánypártok fikázták az ellenzéket és az elnök urat. Viorica Dăncilă pedig bejelentette: esze ágában sincs lemondani.

Közben az utcára is átterjedt a zsibongás. Péntek este pár száz polgár tüntetett a Victoriei-téren. És közben a Facebook-on is terjedni kezdett a Dăncilă-ellenes mozgalom. A Declic, az Umbrela Anticorupție (Korrupció-ellenes Ernyő) és a Corupția Ucide (A Korrupció Öl) csoportok tüntetést hirdettek Kolozsváron, vasárnap délután hat órára, a Deák Ferenc utca Főtér felőli végén.

A tüntetés oka természetesen a miniszterelnök asszony hozzá nem értése, hibái, PSD-bábként való viselkedése és egyáltalán. A célja pedig, hogy a Dăncilă elmenjen szépen a szeme világába.

Hirdetés

Szétnéztünk közben, és a cikk megírásának pillanatában még egy Dăncilă-ellenes tüntetést találtunk. Ezt szombaton délután szervezik, mégpedig Dublinban. Aki akar, oda is elmehet.

Vasárnap viszont némileg közelebb lehet egy jót tüntetni. Kolozsvár azért mégis itt van, la, Erdélyben. Szép hétvégét, jó tüntetést kívánunk azoknak, akik ezt a programpontot választják.

Hirdetés