Vallási radikalizmus miatt kitiltottak egy pakisztáni állampolgárt Romániából

A 66 éves férfi Pakisztán Romániai Kulturális Egyesületének elnöke volt.
Hirdetés

Terrorista propaganda és radikalizálódás miatt tíz évre kitiltottak Romániából egy pakisztáni állampolgárt. A 66 éves Rahi Muhammad több éve szerezte meg a hosszú távú letelepedési engedélyt. A a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) 2016-ban figyelt fel rá, amikor szélsőséges nézeteiről árulkodó megnyilvánulásai voltak a világhálón, nemrég őrizetbe is vették. A bukaresti fellebbviteli bíróság a napokban döntött úgy, hogy nemzetbiztonsági kockázati tényezőnek nyilvánítják, és kitiltják Romániából. Már el is hagyta az országot.

Rahi Muhammad az iszlám fundamentalizmus elkötelezett híveként egy terroristaszervezet szélsőséges propagandáját terjesztette zárt internetes csoportokban. A hatóságok attól tartottak, hogy tevékenysége révén felgyorsul az iszlám radikalizmus terjedése Romániában, külföldi támogatással olyan terroristasejtek képződhettek volna, melyek parancsra terrorcselekményekre is hajlandóak.

A Libertatea úgy tudja, hogy a férfi Pakisztán Romániai Kulturális Egyesületének elnöke volt, mely szervezetet hivatalosan nem ismerte el a román állam.

Hirdetés