Nem sürgős, de büntetni fogják Románia becsmérlőit

Sürgősebb most a büntető törvénykönyv módosítása és a melegházasság elleni népszavazás kiírása.
Hirdetés

Egyelőre nem prioritás, azonban nem mond le egy olyan törvénytervezet kidolgozásáról, amelynek értelmében büntethetők lesznek azok a személyek, akik rontják Románia megítélését – nyilatkozta kedden a Szociáldemokrata Párt (PSD) párt elnöke, Liviu Dragnea.

A képviselőház elnöke elmondta, jelenleg nincs egy erre kidolgozott törvénytervezet, viszont minden országban létezik hasonló jogszabály, így Romániában is elfogadhatnak majd egy ilyen törvényt. 

Fontosabb most a büntető törvénykönyv módosítása, amely már jövő héten napirendre kerül a Iordache-féle különbizottságban, egy új nemzetbiztonsági törvény és a névleg a család definícióját módosító, gyakorlatilag a melegházasság alkotmányos tiltását célzó népszavazás kiírása – nyilatkozta Dragnea a parlamentben. Elmondta, ő és pártja támogatja ezt a módosítást, miszerint a család alapja a férfi és nő kötötte házasság, és a népszavazást még most tavasszal meg szeretnék rendezni.

Ahhoz viszont, hogy tavasszal, azaz június előtt meg lehessen szervezni, már ki kellett volna írni, vagy legalábbis a parlamentnek el kellett volna fogadnia az alkotmány szövegét módosító törvényszöveget, de még egyik sem történt meg.

Dragnea korábban azt nyilatkozta, támogatná a melegek együttélésének jogi rendezését is bejegyzett élettársi kapcsolat formájában.

Hirdetés